بهترین قیمت و شرایط تماس تومان
تومان
مشخصات فنی یکی از مهمترین مراحل در انجام درمان ریشه، تعیین طول کانال ریشه میباشد.
وسایل و روشهای گوناگونی بدین منظور معرفی شده اند که از آن میان میتوان به دستگاههای اپکس یاب الکترونیکی اشاره کرد.جهت استفاده و نتیجه گیری هر چه بهتر از از دستگاه نسل پنجم اپکس لوکیتور کمپانی متا توجه شما را به موارد مهمی جلب مینماید که نتیجه تحقیقات و کار با اکثر دستگاههای اپکس لوکیتور در شرایط گوناگون میباشد، این بررسی میزان کارایی دستگاه در تعیین طول کارکرد ایدهآل در حین درمانهای ریشه است. (طول کارکرد به معنای فاصله نوک فایل تا رابراستاپ میباشد.) در بررسیها مشخص شده است که تنگه آپیکالی میتواند ایدهآلترین محدوده فیزیولوژیک جهت اتمام آماده سازی پرکردن کانال باشد، محل اتصال عاج و سمنتوم CDJدر بعضی از موارد با عنوان APICAL CONSTRICTION یا AC معرفی شده (منطقه ای که بافت پالپ خاتمه و بافت پری اپیکال آغاز میگردد ) اما CDJ و AC همیشه بر هم منطبق نمیباشند. معمولا در کلینیکهای دندانپزشکی طول کارکرد کانال بوسیله رادیوگرافی تعیین میگردد که معمولا طول ایده آل کارکرد در فاصله 0.5 تا mm1 ازاپکس رادیوگرافیک لحاظ میشود. بهترین حسن دستگاههای اپکس یاب به نسبت رادیوگرافی این است که میتوان طول کارکرد مطلوب را که تا نقطه AC است تعیین کرد در حالیکه توسط رادیوگرافی تنها موقعیت اپکس رادیوگرافیک قابل تعیین است. از دیگر محاسن این دستگاه توانایی آن در تشخیص محلهای Perforation و یا Root fracture میباشد.
عمده مشکلات رادیوگرافی حتی در صورت تهیه کلیشههای مطلوب رادیوگرافی که زمانبر میباشد، تفسیر آن و توانایی دندانپزشک در تعیین حدود اپکس بخصوص در مورد دندانهای 4 تا 8 بالا با وجود دیواره سینوس و زائده زایگوما میباشد. تعیین زاویه cone دستگاه رادیوگرافی جهت تکمیل کانالها از یکدیگر نیز امری دشوار است، لذا تهیه یک رادیوگرافی مطلوب مستلزم کاربرد تکنیک موازی است که خود نیازمند استفاده از ابزارهای گران قیمت نگهدارنده فیلم میباشد.
با وجود اینکه بررسیها حاکی از دقت بالاتر اپکس یابها در مقایسه با روشهای رادیو گرافی است، لذا بالاترین دقت در تعیین طول کارکرد نتییجه توامان هر دو روش رادیوگرافی و FWL میباشد. شایان ذکر است دستگاههای اپکس یاب ممکن است در دندانهای دارای ریشههای تحلیل یافته، ریشههای با اپکس نابالغ ،موارد APICAL ROOT RESECTION و یا کانالهای کلسفیه که امکان باز کردن آنها وجود ندارد از دقت چندان بالایی برخوردار نباشد.
ابتدا طول حدودی کانال ریشه با استفاده از کلیشه رادیوگرافی اولیه تعیین و پس از حصول بی حسی حفره دسترسی تهیه و با کاربرد رابردم پروسه ایزولاسیون انجام میگیرد و با محلول هیپوکلریت سدیم و یا کلرهگزیدین 2%شسته میشود. با استفاده ازK فایل 10ودر کانالهای باریک تر با شماره 8، دسترسی اولیه به کانال صورت میگیرد. فایلینگ اولیه با طول تقریبی توسط فایل شماره پائین صورت گرفته وسپس مدخل کانال به منظور حذف مثلث عاجی توسط Gates alhvi 1و2و3 به ترتیب آماده سازی میگردد که حداقل فایل 15 قابلیت طی مسیر تا طول تخمینی را داشته باشد و کانالها باید با یکی از محلولهای شستشو دهنده شسته شده و اضافات آن از پالپ چمبر با گلولههای پنبه پاک شود. دستگاه را طبق روشی که در جنرال کاتالوگ آن توضیح داده شده روشن نموده و فایل مورد نظر را به آرامی آنقدر داخل کانال پیش ببرید که از نقطه 00 دستگاه عبور و یا به معنی دیگر over شود( به علائم روی صفحه دستگاه دقت نمائید) سپس فایل را عقب کشیده و در حد فاصل 00 تا 0.1 قرار داده و طول فایل را اندازه گیری نمایید. میتوانید بسته به تجربه کلینیکی خود محل ختم کارکرد را از 0.1 تا 0.5 میلیمتر کوتاهتر در نظر بگیرید.